2010. január 22., péntek

Húsleves

A leves, amit legelőször főztem... és tegnap is.

Hozzávalók:
-egy csirke, vagy alkatrészei (jó másfél kiló)
-egy öklödnyi hagyma
-egy kiló murok (répa)
-egy öklödnyi zeller
-három öklödnyi pityóka (krumlpi)
-harmad kiló pertezselyemgyökér, vagy peszternák, vagy mindkettő
-két kisebb húsleves kocka (ez csak a gyengébb szakácsoknak)
-186 gramm laska (levestészta)
-17 szem bors
-egy lapos evőkanálnyi só
-egy domború evőkanálnyi vegeta
-petrezselyemzöld
-egy gáztűzhely
-gyufa
-öt liter víz
-egy nyolclitres fazék

Elkészítés:

Nyóclitres fazékba öt liter víz, bele a csirke alkatrészei - lehetőleg szétszabdalva. Gáz + gyufa. Ha bóti a csirke, akkor jöhet is bele a többi hozzávaló, ha házi, akkor még főzzed fél órát magában. Vágj fel minden murkot négybe hosszában, tedd bele a levesbe az egész hagymával együtt, aminek csak a külső héjját szedted le, hogy ne főjjön majd szét, csak az izét adja ki. Velük együtt még tedd bele a dobókockányi kockákra vágott zellert és a murokszerűen felvágott peszternákot és/vagy petrezselyemgyökeret meg a borsokat. Ezek után menj be a szobába és játszz 40 percen keresztül Counter Strike Condition Zero-t, mert azt lehet singel playerként is.
Miután expert szinten tízenhétszer kinyírtak, lépj vissza a húsleveskezdeményhez, ami a fazékban már forrong és szedd le kanállal a húsból kifőtt zaccot, ami a fazék szélére rakodott. Kóstold meg a húst. Az ekkor a szájon és nyelven keletkező égési sérülést a legkönnyebben cuppogtatással, szájprémnyalogatással és várakozással lehet megszűntetni. Miután nyelvedbe visszatért az érzékelés, állapítsd meg, hogy finom-e a hús és jól megfőtt-e a murok. Ha igen, akkor öntsd bele a fazékba a kétszeres dobokocka nyagyságúra vágott pityokákat. Ne várj tíz percnél többet és, ha megfőtt a pityóka, tegyed bele a laskát - mind a 186 grammot - és oltsd el a lángot. Várj negyed órát és fogyaszthatod is legalább egy héten keresztül minden ebédre és néhány vacsorára is.
Az esetleges szervkárosodásokért a felelősséget nem vállalom.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése